Sam Bankman-Fried 2019-ben indította el az FTX Trading Ltd.-t társával, azonban a kriptokereskedő története gyorsan kudarcba fulladt. A cikkben áttekintjük a „sikerhez” vezető történetet.

Az FTX Trading Ltd., a fintech szektor kiemelkedő szereplője, a kriptopénz-kereskedelem innovatív megközelítésével kelt hullámokat. A 2019-ben Sam Bankman-Fried és Gary Wang által alapított cég gyorsan kiemelkedett a digitális eszköztőzsdék versengő világában.

Az FTX elsődleges kínálata egy kriptopénz származékos tőzsde, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző kriptopénzekre vonatkozó határidős szerződésekkel kereskedjenek. Ezt a platformot olyan innovatív funkciói miatt dicsérték, mint például a jóslatpiacok és a tokenizált részvények kereskedésének lehetősége. Emellett tőkeáttételes tokeneket is kínál, amelyek lehetőséget biztosítanak a kereskedők számára, hogy kitettséget szerezzenek a volatilis kriptoeszközöknek anélkül, hogy manuálisan kellene kezelniük a tőkeáttételes pozíciót.

A vállalat gyors növekedését egy sor sikeres finanszírozási forduló táplálta. Az FTX 2021-ben 900 millió dollárt gyűjtött be egy B sorozatú finanszírozási körben, amely 18 milliárd dollárra értékelte a vállalatot. Ebben a finanszírozási körben olyan neves befektetők vettek részt, mint a Paradigm, a Sequoia Capital és a Thoma Bravo.

Az FTX sikere annak tulajdonítható, hogy elkötelezett a robusztus és innovatív kereskedési platform biztosítása mellett. A vállalatnak a felhasználói élményre és a biztonságra való összpontosítása segített abban, hogy nagy felhasználói bázist vonzzon magához, amely lakossági és intézményi befektetőket egyaránt magában foglal.

Az FTX agresszív marketingstratégiái révén is nevet szerzett magának. A vállalat számos nagy horderejű partnerséget kötött. A Miami Heat hazai arénájával kötött névhasználati jogokra vonatkozó megállapodást, valamint a Major League Baseball-lal kötött szponzori megállapodást is kötöttek. Viszonylag rövid története ellenére az FTX a kriptopénz-kereskedelmi iparág egyik főszereplőjévé vált.

(Címlapkép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?