Nem kerül be a Samsung S21-be a cég okostelefonjainak legmenőbb fintech funckiója. Az érintős fizetés annyira elterjedt, hogy a telefonnak már nem kell tudnia kártyának hazudnia magát.

(Fotó: Samsung)

Pár évig tartott csak a funkció, ami lehetővé tette, hogy a Samsung csúcstelefonjai le tudják másolni a mágneskártyákat. Az idei S21, S21 Plus és S21 Ultra már nem fogják támogatni a mágneses biztonságos adatátvitel (MST) funkciót. A cég azt is megerősítette az Android Police oldal számára, hogy más, újabb készülékekben sem fog feltűnni a lehetőség. Aki telefonnal szeretne fizetni, az mostantól kezdve az NFC technológiás (SamsungPay és társai) megoldást választhatja.

Az MST valójában mindig inkább egy menő hack volt. És itt a hack eredeti értelmében szerepel, azaz olyan technológiai megoldás, amire eredtileg senki sem gondolt. (Ilyen például hack időzítő kapcsolóra kötni a kávéfőzőt.) Az MST nem volt tökéletes, viszont azokon a piacokon, ahol a chipes kártyák és az NFC-s fizetés még csak terjedőben volt, életmentőnek bizonyult.

Az utolsó készülékek egyike, amely még MST támogatással érkezik a Samsung Galaxy S20 FE. Ez viszonylag friss típus, ezért nem kell amiatt aggódni, hogy egyik pillanatról a másikra eltűnnének a készülékek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?