Büntetést fizet és külső tanácsadókkal vizsgáltatja át a megfelelőségi intézkedéset a Robinhood.

(Fotó: Arran Bee CC-BY)

A Robinhood fintech startup az érdekesebbek közül való. Hol bejelentenek valami releváns fejlesztést, hol óriási pofonokat kapnak valamelyik szabályozó hatóságtól. A lényeg, hogy zajlik körülöttük az élet. Most éppen B hét van: 1,25 millió dollárt kell befizetnie büntetésként, mert nem biztosította, hogy az ügyfelei az elérhető legjobb áron vásároljanak részvényeket.

A Robinhood alap ígérete, hogy az appján keresztül bárki vásárolhat részvényeket jutalékmentesen. Néhány hete pedig a versenyképességét megőrizendő bevezette a töredék részvényekkel való kereskedelmet is. Az üzletet négy brókercégen keresztül bonyolította a Robinhood, amelyek a startup által szerzett üzletért fizettek jutalékot. A Financial Industry Regulatory Authority szerint a Robinhood nem mérlegel olyan faktorokat, mint például a más kereskedők bevonásával elérhető kedvezőbb árat.

Emellett a Robinhood nem végezte el a különböző tranzakciótípusok szisztematikus vizsgálatát. A startup nem cáfolta a vádakat, inkább vádalkut kötött, ennek az eredménye a 1,25 millió dolláros büntetés. A pénz befizetése mellett a startup külső tanácsadót is bevon, hogy átvilágítsa a működési gyakorlatát.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?