A fintechek nem mindig tudják elsőre megugrani a szabályozó által elvárt szintet. A Square hajlandó újra próbálkozni.

A fintechek nem mindig tudják elsőre megugrani a szabályozó által elvárt szintet. A Square hajlandó újra próbálkozni.

(Forrás: Square)

A Square fintech fizetési szolgáltató, amely szolgáltatást nyújt, hardvert és kölcsönt is nyújt, ismét megpróbál bankká válni. Nyáron már benyújtotta a banki licenc megszerzéséhez szükséges iratokat, de akkor gyorsan vissza is vonták a kérelmet.

A cég most újra a Federal Deposit Insurance Corporation-höz fordult – írja a CNBC. A cég célja, hogy bekerüljön a betétbiztosítási rendszerbe, így állami garanciát tudjon kínálni a nála tárolt vagyonra. A július óta tartó tárgyalások hatására a Square további vezetőket nevezett ki, részletes dokumentációt gyártott a pénzügyi termékeiről, elkészítette a megfelelőségi dokumentációt a Square Capitalhoz.

Amennyiben az FDIC elégedett lesz a Square által benyújtott pályázattal, a cég fintechek közül elsőként kínálhat ugyanúgy biztosított terméket, mint a valódi bankok. Azon a héten, amikor egy másik fintech, a Robinhood épp azzal bukott le, hogy valótlan dolgokat állított az általa kezelt vagyon biztosításáról, ez egy egészen jó hír lenne a Square-nek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?