Az Auka Settle nevű megoldása 164 startup közül lett a legjobb. Nem csak a zsűri díját nyerte el a startup, de a közönségdíjat is.

Az Auka Settle nevű megoldása 164 startup közül lett a legjobb. Nem csak a zsűri díját nyerte el a startup, de a közönségdíjat is.

Forrás: Auka

Az összeurópainak szánt mobilfizetési megoldás platformját az Auka biztosítja, az értékesítést azonban a helyi partnerek végzik. A fejlesztés központi, ez is az Aukán belül történik. Daniel Döderlein, a startup alapítója korábban azzal magyarázta ezt a felépítést, hogy így minden résztvevő azzal foglalkozhat, amiben erős. A fintech partner, ők, a digitális fejlesztéssel, a bankok vagy telekommunikációs szolgáltatók pedig a disztribúcióval, amiben több évtizedes tapasztalatuk van.

Nem a Helsinkinben megnyert 50 ezer dollár hiányzott eddig a cég számlájáról. A Crunchbase adatai szerint az Auka eddig 5,9 millió eurónyi kockázati tőkebefektetést szedett össze két körben. A Visa Észak-Európára és a Baltikumra kiírt díjának megnyerése azonban jól fest a cégről szóló hírek között. Különösen úgy, hogy a végső megmérettetésen a 164 startupból már csak négy jutott megszólalási lehetőséghez. Így nem egy gyors selejtező végén választották ki a győztest.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?