Aki sokat utazik, időt és pénzt is megtakaríthat, ha jól szervezi az életét. Néhány appot összegyűjtöttünk, amik segíthetik mindezt.

Minél többet utazik valaki, annál nagyobb szüksége van technikai segédeszközökre. A „helyfüggetlen” üzletelés vagy bármely szakmai tevékenység csábító megoldásnak tűnik, de a digitális nomádnak egy sor olyan kihívással kell megküzdeni, amelyekkel a „helyhez kötött” munkavállalók vagy vállalkozók szinte sosem találkoznak. Utazásszervezés, pénzváltás, becsomagolás, ezekhez mind nem árt a segítség, de ajánlunk spirituális útravaló applikációt is!

gettyimages-618595312
Elsőként egy jó laptop kell, könnyű, gyors, és bírja sokáig az akksi – Fotó: Getty Images

Videóchat

A kapcsolatot tartani kell útközben is a családtagokkal, barátokkal és persze az üzletfelekkel.

Lehet persze a Facebookon is kommunikálni és persze a Skype az alapeszköz. De ott a Google Hangouts, a Viber, a WhatsApp, Apple fanoknak a FaceTime. És persze az új csillag a piacon, a Room.

Google Drive and Docs

Mindenki ismeri a Google termékeket, de Nomádok számára egyszerűen elengedhetetlen a használatuk. Nem lesz elég tárhelyed és időd sem arra, hogy mindent meg tudj osztani. Googlék termékei mindenben segítenek, aztán olyan formátumra alakíthatod a dokumentumaidat, amilyenekre akarod, miközben a kollégáid is játszi egyszerűséggel szállhatnak be a szerkesztésbe, ha akarod.

Az időzóna varázsló

Minél többet utazol, minél több ügyfeled van eltérő időzónákban, annál nehezebb a kapcsolattartás. Ki tudja fejben tartani, hogyan lehet összehozni egy jó kis videókonferenciát, ha te Európában vagy, az összekapcsolandó ügyfeleid pedig Mexikóban és Japánban? Ebben segít az Every Time Zone, sokszor ki fog húzni a bajból, ha tényleg nemzetközi leszel.

Trello

A Trello egy közös munkavégzési platform. Ne ijedj meg, sokkal egyszerűbb mint gondolnád. Ez az app tényleg segít abban, hogy együtt tudj dolgozni különféle projekteken másokkal. Úgy kell elképzelni, mint egy üzenőtáblát, ami rendezett. Remek segédeszköz, főleg ha több projekten dolgozol több munkatárssal. Mi szeretjük.

Az örök jegyzetfüzet

Az Evernote az egyik legfontosabb app, mert a digitális nomádnak gyakran kell kapkodnia, egyszerűen nincs ideje minden érdekesre odafigyelni, pláne elolvasni és a fontos dolgokat kijegyzetelni. Az Evernote ezért nemcsak saját szerkesztésű digitális újság, de szinte scannelni is tud.

A csomagolásra is van app (Fotó: Robert Couse-Baker / Flickr CC-BY)
A csomagolásra is van app (Fotó: Robert Couse-Baker / Flickr CC-BY)

Meditáció/Relax

Egy elfoglalt digitális nomádnak szüksége van egy kis spirituális kikapcsolódásra. Feleslegesnek tűnik, de aki tényleg az úton jár, az tudja hogy néha egyszerűen KÖTELEZŐ kikapcsolni. Erre (is) találták ki a meditációs applikációkat, amelyek közül a Headspace a kedvenc. Amikor nagyon feszült vagy és egyszerűen pattanak az idegeid, a Headspace segíteni fog.

A csomagolás

A Packpoint segítségével sosem lesz problémád a becsomagolással. Egyszerűen úgy alakítja a bepakolandó dolgaid listáját, hogy azok tökéletesen passzoljanak az úticélodhoz, az ottani időjáráshoz, és ahhoz, amit ott tenni fogsz, legyen az üzlet vagy kirándulás.

Költségtervezés

Androidra Every Dollar, IOS-ra Trail Wallet. Ezekkel fillérre, dollár és  eurócentre pontosan megtervezheted a kiadásaidat. Egy nomádnak nem olyan egyszerű ez, hiszen utazás közben rengeteg az apró, de főleg váratlan kiadás, amelyekkel számolni nehéz, de követni ezeket kötelező.

A foglaláskövető

Egy-egy összetettebb utazás során  repjegyek és különféle foglalások nyomonkövetése nehezíti az utazó életét. Nagyon nehéz rendet tartani, de a Tripit mindent értelmezhetően és főleg egyszerűen követhetően elrendez.

Pénzváltás profiknak.

Aki sokat utazik, aztudja hogy a legtöbb pénzt nem méregdrága repülőtéri boltokban hagyja a vándor, hanem pénzváltóknál. Mi mennyit ér és mennyi a középárfolyam, meg a legalacsonyabb átváltási kulcs? Ez életfontosságú információ egy digitális nomádnak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?