Eladták a legismertebb okosórás céget, mindenki rosszul jár, aki Pebble-t vett. Az üzlettel a Kickstarterbe vetett hit is megrendülhet.

Amikor bejelentették, hogy a fitneszkütyüket gyártó Fitbit felvásárolja a legismertebb okosóra-gyártót, a Pebble-t, még lehetett abban reménykedni, hogy a Pebble változatlan formában működik tovább. A durván sikeres közösségi finanszírozási kampányt záró okosóra-cég mai közleményével azonban elszomorította a rajongókat. A Pebble teljesen beolvad a Fitbitbe, az eszközökhöz nem jelenik meg további szoftverfrissítés, garanciális javításokat és cseréket pedig nem vállal a cég. Az utóbbitól csak azok a vevők élveznek némi védelmet, akik nem a Pebble-től, hanem egy kereskedőtől vették az órájukat. Ők visszakaphatnak némi pénzt, ha az órájuk a jótállás ideje alatt tönkremegy.

Ezek a termékek már soha nem fognak elkészülni
Ezek a termékek már soha nem fognak elkészülni

A nyár eleji Kickstarter projekt támogatói nem kapják meg az órákat és a cég izgalmas fitneszkütyüjét. A pénzüket visszautalják, de mivel ez a Kickstarter rendszerén keresztül történik, ez viszont leghamarabb 2017. tavaszáig elhúzódhat. A legrosszabbul azok jártak tehát, akik az utolsó körben támogatták a céget. Ők egészen a felvásárlásról szóló hírekig azt hihették, hogy némi csúszással, de januárban hozzájutnak az okosórájukhoz – írja a Gizmodo.

A cég bukása nem csak azok számára jár kényelmetlen következményekkel, akik vásároltak okosórát vagy pénzt adtak a közösségi finanszírozási kampányba. A Pebble az egyik leghíresebb és leglátványosabb sikere volt a Kickstarternek. Évről évre többmilliós sikereket ért el a cég az oldalon. Ez a cég tűnik most úgy el, hogy az ügyfelek nagy része joggal fogja azt érezni, hogy átverték.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?