Már tizenhét európai országban érhető el a N26 neobank, az egyik legismertebb fintech bank szolgáltatása. Magyarország még nincs a listán.

Már tizenhét európai országban érhető el a N26 neobank, az egyik leghíresebb fintech bank szolgáltatása. Magyarország még nincs a listán.

Főleg online és mobilos felülete van a N26-nak, fiókkal nem bajlódnak
Főleg online és mobilos felülete van a N26-nak, fiókkal nem bajlódnak
(fotó: Number26)

Hagyományosan azt mondanánk, hogy új országokban nyitott fiókot egy bank, de az N26 esetében erről szó sincs. A berlini központú bank weboldalán engedélyezték, hogy Belgiumból, Észtországból, Finnországból, Hollandiából, Litvániából, Lettországból, Luxemburgból, Portugáliából és Szlovéniából is lehessen számlát nyitni – írja a TechCrunch. A fiókok nélküli, kizárólag az appon és a netbankon keresztül elérhető pénzintézet ezzel az egy lépéssel gyakorlatilag megduplázta a szolgáltatási területét.

A bank terjeszkedésében volt egy megakadás 2015-ben. Egy ideig elérhető volt a szolgáltatásuk Franciaországban, Görögországban, Olaszországban, Szlovákiában és Spanyolországban is, 2015 tavaszán azonban bejelentették, hogy egy ideig nem tudnak új ügyfeleket fogadni ezekből az országokból. Mivel azonban a cég a közelmúltban megszerezte a saját banki licencét, ezért újraindultak a regisztrációk.

Ők is fintechek és másokkal is együttműködnek

Az N26-nak jelenleg kétszázezer ügyfele van. A mostani nagy nyitástól azt várják, hogy ez jelentősen növekedjen. A folyamatból azonban még egy elem hiányzik. A banki licenc megszerzése óta az N26 folyamatosan áll át a korábbi banki háttérszolgáltatásokat nyújtó Wirecard rendszeréről a sajátjára, de ez egyelőre elhúzódik. Az ígéretek szerint azonban érdemes várni: az új banki rendszer fintech partnerek beépített szolgáltatásait is kínálja majd.

Az N26 ügyfélszolgálata öt nyelven érhető el. Németül, angolul, olaszul, spanyolul és franciául lehet próbálkozni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?