A két alapító a Burning Manen találkozott, majd együtt körbeutazták a világot. Eközben született az egyszerű utazásszervező szoftver ötlete.

repülő

Nem csak úgy lehet utazni, hogy az ember felül a repülőre a városban és leszáll B városban, ami a célja volt. Az AirWander nevű új repjegykereső, amely a TechCrunch Disrupt nevű eseményén mutatkozott be, több megszakítást iktat be az útitervbe. Miért mennénk közvetlenül Londonba, ha időközben meg lehet állni pár napra mondjuk Amszterdamban szétnézni, és még a repjegy is olcsóbb lesz.

Az AirWander több útvonalat is ajánl, amelyekre rögtön meg is tudja venni a jegyeket. Olyan felhasználási lehetőség is van, hogy beírjuk a minket érdeklő városokat, az oldal pedig összeállítja az optimális útvonalat. Végül pedig akad egy – mindegy, csak menjünk’ opció -, ami egyszerűen olcsó repjegyeket ajánl.

Az ötletszerű utazás eddig sem volt túl nehéz, de az AirWander ad mindenféle táblázatokat is, amitől okosnak érezhetjük magunkat. Az oldal emellett a világ körüli útra indulók dolgát könnyíti meg. A két alapító szerint egyben arra is alkalmas az AirWander, hogy „közelebb hozza egymáshoz a világ embereit.”

A startup is nemzetközi szellemben fogant. A Spanyol Bolt akcelerátorban kezdtek rajta dolgozni, majd a Hawaiin működő Blue Startupstól kaptak 25 ezer dollárt a fejlesztés folytatására. A cég ezután találta meg a mostani nevét, és indult el bárki számára hozzáférhető szolgáltatásként.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?