A termék egyelőre csak tesztüzemben, limitáltan érhető el az Egyesült Államokon belül is.

Új területen próbálja ki magát az amerikai T-Mobile: bank jellegű szolgáltatást indít. A T-Mobile Money nevű új cég folyószámlát kínál a mobilszolgáltató már meglevő ügyfeleinek. A termék egyelőre csak tesztüzemben, limitáltan érhető el az Egyesült Államokon belül is.

A T-Mobile a bank alapításával és üzemeltetésével járó összes feladatot sikeresen szervezte ki. A partnere a BankMobile nevű digitális bank, a mobilszolgáltató az ügyfeleket és a brandet hozza a közös üzletbe. A modell nem ismeretlen a mobilos piacon, a virtuális mobilszolgáltatók ugyanígy működnek: valaki más hálózatát, fizikai infrastruktúráját használva, ellenben saját branddel.

A T-Mobile Money egyelőre egy egyszerű folyószámlát kínál, az ahhoz kötelezően járó 250 ezer dollárig tartó betétvédelemmel. A számlához csinos fekete-magenta színű Mastercard betéti kártya jár. Mivel az amerikai piacon működnek, ezért a csekkek küldésére is kitaláltak valamit, mégpedig azt, hogy appon belül intézik el a teljes folyamatot. A T-Mobile Money kártyája használható az Apple Pay és a Google Pay rendszeren belül is, ami rögtön nagy előny.

A cég évi négy százalékos kamatot ígér a 3000 dolláros egyenleget el nem érő számlákra, feltéve, hogy havonta 200 dollár állandó utalás is érkezik rájuk. Az ennél többet tartalmazó számlák azonban csak egy százalékot kamatoznak. Számlavezetési díj, minimum egyenleg és ATM-használati díj pedig nincs 55 ezer Allpoint automatánál.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?