A hitelkártyás fintech startup elkövette azt a színtani trükköt, hogy egy fémes-szürkés zöld kártyát adott ki.

Ez a kártya márpedig zöld (Fotó: Bunq)

Nem őrült senki meg, még színváltós festésről sincs szó. A Bunq legújabb pénzügyi terméke egy Green Card nevű fém MasterCard bankkártya. A kártya természetesen kínál pénzvisszatérítést, mint a hitelkártyák általában. De nem ezt szánják a fő vonzerejének.

A Green Carddal elköltött minden száz euró után a Bunq pénzt adományoz az Eden Reforestation Projectsnek, hogy ültessen egy fát valahol a világban – írja a Techcrunch. Ha utánanézünk, ez nem nagy vállalás a cégtől. A #teamtrees nevű környezetvédő szervezet egy dollárnyi adomány után ültet egy fát. Viszont ahhoz aktívan adakozni kell – aki megteheti, most vegyen pár fát, ártani biztos nem árt – míg a Bunq kártya használatával passzívan lehet jótékonykodni. Más kérdés, hogy ezért éves kártyadíjat kell fizetni, nem is keveset.

Mivel a fém kártya gyártása kevésbé környezetbarát, mint egy plasztikkártya előállítása. Illetve mivel a fém jobban is bírja a strapát, ezért a kártya hat évig érvényes.

A Bunq kártyája ugyan hitelkártya, de a működése inkább egy prepaid betéti kártyára emlékeztet. A fintech startup appján keresztül lehet feltölteni a számlát, ha pedig nincs elég pénz a kártyán, akkor elutasítja a bank a tranzakciót. Cserébe jutalék nélküli pénzváltást és pénzvisszatérítéseket kapnak a Bunq kártyát használók. Meg persze fákat.

A Bunq Travel Cardja, ami műanyagból van, tíz euróba kerül és nincs havidíja. A Green Card kártyadíja évi 99 euró, amiért cserébe tíz ingyenes ATM-használatot kapunk.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?