Épp csak elkezdődőben volt a kriptovállalatok bajba kerülése, amikor Nikolay Storonsky, a Revolut vezérigazgatója egy helsinki startupos rendezvényen elmondta, hogyan látja a jövőt.

Nick Storonsky mindig mosolyog – ez egy korábbi interjú fotója (Fotó: Photo by Kimberly White/Getty Images for TechCrunch CC-BY)

Az olcsó hitelek és egyszerűen megszerezhető befektetői pénzek időszakában nagyra növelt neobank vezetője szerint a technológiai startupok meg fogják érezni a „másnapot”. Eddig könnyű volt tőkéhez jutni olyan startupoknak is, amelyeknek nem volt fenntartható üzleti modellje.

Storonsky arra számít, hogy két-három évre van szüksége az iparnak arra, hogy helyreálljon a korábbi állapot. Addig viszont sok startup fog megszűnni, vagy olyan értékelés mellett tőkét bevonni, aminek a hallatán korábban sértetten álltak volna fel az asztaltól.

A Revolut egyelőre nem próbál új tőkét bevonni. Függetleníteni akarja a cégét a vezérigazgató a külső forrásoktól. A cél az, hogy a kínai piacra jellemző pénzügyi szuperappá váljon a Revolut. Globálisan szeretne bankkártyát, kriptó kereskedelmet, biztosítást és üzleti szolgáltatásokat nyújtani. Ezt több piacon teszi már, a jövőben pedig Brazíliában, Indiában és Új-Zélandban akar paicra lépni. Emellett a brit banki licenc megszerzésén is dolgozik a cég.

Storonsky arról is beszélt, hogy a digitális javak és a blockchain technológia jövőjét hosszú távon biztosnak látja. „A kriőtónak nincs vége. Az FTX sok kockázatot vállalt és rosszul jöttek ki belőle” – mondta a vezető, aki úgy gondolja, hogy visszavonulás helyett újult erővel kell kriptós termékeket fejleszteni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?