Kicsit kiköltekezett a bank, de bíznak abban, hogy sikeresen át tudják alakítani technológiai céggel. Az első lépés: unikornist csinálni, kerüljön bármibe is.

(Fotó: Derek Σωκράτης Finch CC-BY)

Pénzt akar csinálni a fintech befektetéseiből a Siam Commercial Bank. A thai bank több fintech kezdeményezéssel is rendelkezik, és abban bízik, hogy legalább egyikük önállóan is képes arra, hogy elérje az unikornis minősítést, azaz az egymilliárd dolláros értékelést – írja a BankInnovation.

„Néhányat külön cégbe szervezünk ki, hogy nagyobb szabadsággal és függetlenséggel rendelkezzenek. Így például maguk szerezhetnek befektetéséket más alapoktól”

– mondta a bank terveiről Orapong Thien-Ngern, a Siam Commercial elnökhelyettese.

A vezető nem tért ki arra, hogy a startupokba befektető leányvállalatának milyen befektetéseiről, vagy esetleg a National ITMX nevű fizetési szolgáltató cégéről van-e szó. A banknak szüksége van erre a lépésre, mert a saját tőkehozama jelentősen csökkent, amióta előre menekülve fintech startupokba kezdett pénzt fektetni.

Arthid Nanthawithaya vezérigazgató augusztusban már arról beszélt, hogy technológiai céggé szeretné átformálni a Siam Commercialt. Ennek az első lépése az volt, hogy 1,3 milliárd dollárt költött egy négyéves periódus alatt a bank mesterséges intelligenciára és egyéb technológiai fejlesztésekre.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?