A bankkártyapótlék az egyik legnépszerűbb fintech hardveres ötlet. A Spendwallet abban különbözik a versenytársaitól, hogy strapabírónak tűnik.

spendwallet

Ritka az, amikor egy jónak és kézenfekvőnek tűnő ötlet csak egy ember fejében merül fel. Az összes kártyát egy fizikai tárggyá összeolvasztó kütyü ötlete pedig annyira kézenfekvő, hogy legalább féltucat csapat dolgozik a megvalósításán. Ezek legújabbja, a Spendwallet egyszerre tudja magát lehúzható kártyának vagy paypasszos eszköznek mutatni. Az utóbbi különösen úgy nagy truváj, hogy például legalább háromszor vastagabb, mint a megszokott betéti kártyák, tehát fizikailag nem is lehet lehúzni a terminálon.

Az eszköz nem csak a banki- és hűségkártyákat akarja lecserélni, de teljes tárcánkat is. Hátoldalán egy zsebbe némi papírpénzt és a mindennapokhoz szükséges kártyákat lehet behelyezni. A cég szerint a jövőben az egyik zsebünkben a telefon lesz, a másikban egy arra a megtévesztésig hasonlító kütyü. Fizetni a telefontól függetlenül lehet vele, a kártyák feltöltéséhez viszont szükség van a mobilra.

A Spendwalletet Indiegogón indították el, ott is lehet előrendelni. Elvben már idén decemberben szállítani fogják az első példányokat.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?