Végre fel lehet hívni a brókert és megkérni, hogy azonnal fektessen Ikrekbe és Vízöntőbe.

Majdnem elsiklottunk az év fintech fejlesztése felett, de még időben észbe kaptunk. Végre van befektetési tanácsadó app azoknak, akik ugyan sutba dobnák a tudást és a logikát, de nem is akarják magukat egyszerűen a dobókockára bízni. A Bull&Moon olyan befektetési tanácsokat ad, amelyek a felhasználó és a cégek asztrológiai jegyei alapján tűnnek ígéretesnek.

Az ígéretest itt rendkívül tág értelemben használjuk. Nem lévén bizonyíték arra, hogy a horoszkópnak és az életnek bármi köze lenne egymáshoz, illetve, hogy a cégek csillagjegyei befolyásolnák a piaci sikerüket, a Bull&Moon pedig ilyenek alapján dolgozik. Az alkalmazás a felhasználó asztrológiai befektetői profiljának összeállítása után hat részvényt javasol, illetve lehetőséget ad arra, hogy a többi részvényhez fűződő asztrológiai értékét is megnézze a felhasználó.

Valami csak gyanús

Az apphoz jár egy hat oldalas white paper is, ami szerint egy tesztelési alkalommal az alkalmazás négyszer jobban teljesített, mint a piac. Még azt is megtudjuk, hogy ehhez az oroszlán csillagjegyben született Daniel Greenberg volt a tesztalany, aki a cég kutatási vezetője.

Nagy kérdés, hogy az app maga tényleg létezik-e. A MSCHF nevű kollektíva, ami kiadta, már nem az első hamis termékkel próbálkozik. Ráadásul Greenberg is nagyon gyenge érveléssel próbálja védeni az appot a Producthunt startupajánlós oldalon. Még az is lehet, hogy nem a leghülyébbet találtuk meg, hanem a legviccesebbet. Akármelyik is lesz igaz, befektetési tanácsot ne jósnőtől kérjetek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?