Az Anti-Snoring Wearable a telefonunkkal figyeltet, hogy mikor adunk ki zavaró hangokat alvás közben. Ha rákezdünk, mindent megtesz, hogy abbahagyjuk.

Nem árul zsákbamacskát az Anti-Snore Wearable: a Kickstarter kampányoldal szerint a viselhető kütyü – ami valójában egy felkarra húzható elasztikus pánt – célja a horkolás megelőzése.

intro

A pánt önmagában áll: tartozik hozzá egy mobilapp is, az detektálja, ha a pántot viselő ember horkol. A kütyü csak arra szolgál, hogy remegéssel rávegye az viselőjét, hogy a másik oldalára forduljon. Igen, jól olvastátok, ez az eszköz tényleg arra való, hogy alvás közben piszkáljon.

Ahhoz, hogy a rendszer működőképes legyen, nem árt ha a telefon az éjjeliszekrényen kap helyet. És az is hasznos, ha a telefon töltőre kerül, különben a horkolásvadászat miatt reggelre lemerülhet. Az ASW-kütyü appja saját titkos algoritmust használ, hogy megállapítsa milyen zajok fakadnak horkolásból, fogcsikorgatásból vagy a légzés kimaradásából, és mit okozott például az autó alatt elzötyögő teherautó. A kütyü tehát amellett, hogy a mellettünk alvó álmát vigyázza, alvászavarok felderítésére is alkalmas.

Az app ingyenes, az Anti-Snore Wearable pedig 77 dollárba fog kerülni. Egyelőre azonban az ötlet gazdái a Kickstarteren gyűjtenek pénzt és megrendelőket.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?