Több mint négyszáz millió dollárt küldtek át egy rossz tárcába. Szerencséjükre egy másik tőzsde volt a címzett, akik pár nap múlva visszaküldték a pénzt.

(Forrás: crypto.com)

A Crypto.com idén már egyszer felhívta a figyelmet magára egy téves utalással. Akkor egy 68 dolláros visszatérítés helyett küldött 7,2 millió dollárnak megfelelő kriptót. Az vesse rájuk az első követ, aki még nem követett el hasonlót. A pénzért azóta is pereskednek.

Most azonban az FTX csődje után nyilvánosságra hozott utalástörténetekből az érdeklődők kiástak egy másik érdekes történetet is. A Crypto.com októberben az egyik biztonságos tárcája helyett a Gate.io tőzsdére küldött át 416 millió dollár értékű (azaz 320 ezer darab) ethereum kriptopénzt. Ez nagyjából a nyolcvan százaléka a cég ethereum vagyonának.

A hibát Kris Marszalek, a Crypto.com vezérigazgatója is elismerte. Majd felhívta a figyelmet arra, hogy a problémát sikerült rendezni. A Gate.io egy héten belül visszaküldött 285 ezer ethereumot a cég egyik tárcájába és további 35 ezer ethereumot egy másik olyan tárcába, ami szintén a céghez tartozik.

Marszalek nyilatkozata csak részben nyugtatta meg a betéteseket. Még ha az ügy egyszerűen és gyorsan rendeződött is, a cég megbízhatóságát hátrányosan érinti, hogy időnként tévesen utal el pármillió dollárt különböző helyekre. Ez különösen az FTX csődje után rossz előjel.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?