A Keepkey úgy néz ki, mint egy mp3-lejátszó, és a tervezői szerint lehetetlenné teszi, hogy lenyúlják a kiberpénzünket.

A Keepkey úgy néz ki, mint egy mp3-lejátszó, és a tervezői szerint lehetetlenné teszi, hogy lenyúlják a kiberpénzünket.

Keepkey

Amikor egy nagyobb, a bitcoin tulajdonosokat célzó vírus elszabadul vagy feltörnek egy kereskedőt, két dolog történik. Az egyik, hogy a valuta árfolyama a hírek után vad mozgásba kezd. A másik pedig, hogy felmerül a kérdés, miért nincs még egy kellően biztonságos tárca a bitcoinoknak.

A KeepKey nevű, a tíz évvel ezelőtti mp3-lejátszókra emlékeztető kütyü az utóbbi problémára akar megoldás adni.

KeepKey: Your Private Bitcoin Vault

KeepKey is a USB device that stores and secures your bitcoins. When you entrust KeepKey with your money, each and every bitcoin transaction you make must be reviewed and approved via it’s OLED display and confirmation button. It now becomes nearly impossible for virtual attackers like malware or viruses to steal your valuable bitcoins.

A százdolláros bitcoin tárcában egy hardveres véletlenszám-generátor és egy ARM-processzor dolgozik. Önmagában nem alkalmas a fizetésre, vagy a krómba beépülő bitcoinos kiegészítőre van szüksége vagy egy olyan tárcára, amely támogatja a KeepKeyt. A kulcsokat, amely nélkül a tárca alkalmazásokkal nem lehet fizetni, a KeepKey tartalmazza.

A startup alapítója a közérthető biztonságot tartja a cég legfontosabb értékének. A jelszavak, jelmondatok és PIN-kódok között azonban még így sem egyszerű eligazodni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?