Érett startupra van pénz, a fiatal cégeknek azonban hagynak időt, hogy bizonyítsanak. Nem jó most startupnak lenni a fintech piacon.

Későbbi és nagyobb összegű támogatásokra álltak át a kockázati tőkés társaságok a fintech szférában. Ez jó hír a fejlett fintech startupoknak, de a kezdő, épp csak egy piacra dobható termékkel vagy egy jó ötlettel rendelkező statupoknál újratervezést igényelhet a piac viselkedése. – írja a Techcrunch.

2020 harmadik negyedévében az Egyesült Államokban fintechbe fektett összeg 54 százalékát százmilliós vagy annál nagyobb befektetési körökben fektették be. A 88 legnagyobb befektetési körben pedig összesen 19,8 milliárd dollárhoz jutottak cégek – írja a Techcrunch. A fennmaradó 1373 ügylet adja a maradék köröket.

Összességében a kockázati tőkések az érett fintecheket keresik. Emellett a Pitchbook adatai szerint az üzletek száma csökkenőben van. Szóval a biztosnak tűnő cégek kapnak pénzt könnyen, az újabb alapításúaknak viszont valahogyan el kell küzdeniük magukat a kései fázisig. Nem jó hír azoknak, akik a koronavírus-járvány felvetette problémákra találtak egy választ és alapítottak rá egy fintech startupot.

Az elmúlt évben érzékelhető trenddel szemben idén a B2C, azaz a cégek és ügyfelek összekötésén ügyködő cégek vannak előnyben. A B2B fintechek gyengébben teljesítenek. Ezt a képet árnyalja, hogy például a kirívóan B2B Railsbank remekül teljeseít nem csak a járvány, hanem a brexi ellenére is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?