Az automatikusan beállított borravaló még mindig zavarja a versenyhivatalt. Ezt tanulhatta meg HelloPay.

A fesztiválokon és vásárokon fizetési szolgáltatást nyújtó fintechet 2019-ben már egyszer húszmillió forintra büntette a versenyhivatal. A bírság oka az volt, hogy alapértelmezetten be volt állítva egy tíz százalékos borravaló, amit az ügyfél nem tudott módosítani. A bírság után a cég módosította a fizetési termináljainak programozását, most már megkérdezik, hogy a felhasználó akar-e borravalód adni. Az igenlő válasz után azonban beállítja a korábban alapbeállításnak számító tíz százalékot az eszköz.

A GVH nem elégedett a mostani beállításokkal sem. Hatmillió forintos büntetést szabott ki a cégre, mert érvelésük szerint a fogyasztók jelentős részének a döntését most is befolyásolja a terminálok beállítása – írja a Telex. A tíz százalékos borravalós beállítás jogsértően sugallja, hogy elvárt a plusz pénz megfizetése.

A GVH ellenőrizte a Festipayt is – írja a Telex. Ez a szolgáltató azonban teljesítette korábbi vállalásainak nagy részét és most már nem sugallja, hogy borravalót kellene adniuk az ügyfeleknek. A nem javított hibák azonban a Festipaynek is 700 ezer forintjába kerültek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?