Hajtással ér végen az év és indul az új: már lehet jeletkezni az MKB startupprogramjának második évfolyamába.

Hajtással ér végen az év és indul az új: már lehet jeletkezni az MKB startupprogramjának második évfolyamába.

Az első évfolyam nyár végén ballagott el (Forrás: MKB Digibank / Facebook)
Az első évfolyam nyár végén ballagott el (Forrás: MKB Digibank / Facebook)

Aki az egymást érő konferenciákból nem azt a következtetést vonta le, hogy Magyarországon komolyan veszik a fintechet, annak új hírünk van. Idén télen válogatni lehet a banki akcelerátorprogramok közül. A frissen induló OTP startupnevelde mellett az MKB is bejelentette, hogy várja a jelentkezéseket a második akcelerátor programjába.

Akik be szeretnének jutni a Fintechlab második évfolyamába azoknak december elsejéig kell jelentkezniük az akcelerátor oldalán. A programba bejutók közösségi irodai helyhez, pénzhez és az MKB mentoraihoz és az ő kapcsolati hálójukhoz férnek hozzá. Emellett használatba vehetik az ország első banki API homokozóját, azaz valós körülmények között, banki rendszerekkel integrálva építhetik alkalmazásuk prototípusát.

Eltökélt csapatokat keresünk a közép-kelet-európai régióból, akik már elkezdtek dolgozni termékükön és februártól teljes erőbedobással folytatnák a termék prototípussá, majd működő termékké formálást Budapesten

– mondta a FinTechradanak Pereczes János, a Fintechlab vezetője

A jelentkezési lehetőség december elsejéig van nyitva. De akik megpróbálkoznak a programmal, azoknak nem lesz myugodt decemberük. Az interjúk másodikán kezdődnek és egészen tizenegyedikéig tartanak, a kiválasztási tábor pedig tizennegyedike és tizenhatodika között lesz. A jelentkezőknek marad egy kis idejük karácsonyi ajándékokat vásárolni, sőt a szilvesztert is kialudhatják, de jövő év februárjának elején indul a program a nyolc kiválasztott startuppal. Május közepén pedig a gyors és intenzív akceleráció után demónapot tart a második évfolyam.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?