A bankkártyák összefogásán dolgozó brit fintech belehúzott, sorra érkeznek majd a fizetési integrációk a felhasználók appjába.

(Fotó: Curve)

A hazánkban is elérhető Curve digitális bank új funkciót tett elérhetővé felhasználóinak. A fintech appba regisztrált kártyák a továbbiakban a Samsung Pay fizetési szolgáltatással is működnek majd. A funkció egyelőre csak az Egyesült Királyságban működik, arra még várni kell, hogy a magyar Curve ügyfelek is használhassák.

A Curve azt vállalja, hogy a más bankok által kibocsátott kártyákat egy appban és egy virtuális kártyában egyesíti. Az így létrejövő metakártyát lehet aztán a Samsung Pay appba regisztrálni.

Talán felesleges is mondani, de a lehetőség csak az Android rendszert használó telefonokon elérhető. Nem csak a Samsung Pay, de bármely, a telefon NFC-chipjét használó fizetési megoldás. Az Apple ugyanis korlátozza az appfejlesztők hozzáférését az NFC-hez, az csak az Apple Pay alkalmazás használhatja, így a bankok és egyéb pénzügyi szereplők nem építhetnek saját, az Apple fizetési szolgáltatását megkerülő fizetésre használható alkalmazást iOS rendszeren.

A TechCrunch értesülései szerint a Curve nem tudta le ennyivel a fejlesztéseket. Hamarosan érkezik a Google Pay, és készül az Apple Pay integráció is. Ezeket a híreket azonban nem erősítette meg a fintech.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 1 hozzászólás

  1. Robert Arpad Ore 2019.11.07

    Már működik a Google Pay is.

Vélemény, hozzászólás?