Kutyát harapott meg a postás! Illetve, ha ez nem is történt meg, de úgy néz ki, az emberek elvették a robotok munkáját az Egyesült Államokban.

(Fotó: Bossa Nova)

Egy váratlan lépéssel a Walmart felmondta a szerződését a Bossa Nova Robotics-szal. A Bossa Nova olyan robotokat szállított az amerikai áruházláncnak, amelyek végigszkennelték az áruházak polcait és naplózták, hogy milyen termékekből mennyi van a polcokon. A Walmart hosszan kísérletezett a technológiával. 2017-ben rendelte meg az első ötven boltjába a robotokat, mostanra pedig ötszáz boltban vannak már polcszkennelő automaták. Az év elején még a Bossa Nova arra készült, hogy idén további ötszáz boltba telepít eszközöket.

A Walmart nem nyilatkozott arról, hogy miért bontja fel a szerződést. A The Verge szerint azonban köze lehet a döntéshez a világjárványnak. A Wall Street Journal értesülései szerint pedig az online rendelésekre való átállással sokkal több Walmart alkalmazott sétál a polcsorok között, online rendeléseket összeállítva. Ezek a munkások pedig elvégzik ugyanazokat az ellenőrzéseket, amelyekre a robotok hivatottak.

A Bossa Novát váratlanul érte a hír. A Wall Street Journal szerint a startup azóta az alkalmazottainak felét el is bocsátotta. A cég szóvivője részletekbe nem bocsátkozott, de elismerte, hogy a koronavírusos időszak alatt kénytelenek voltak „áramvonalasítani” a véget.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?