Már látszik, hogy a brexit óriási siker lesz. Az elmúlt években jobbra-balra költöznek el az EU-s piacot is fontosnak tartó fintechek Londonból.

Forrás: Stripe

Még egy brexit-menekült cég jelentette be, hogy az Egyesült Királyságból egy másik, az EU-n belül maradó országba költözteti irodáját – írja a Silicon Republic.

A Stripe fizetési szolgáltató bejelentette, hogy az európai felhasználóival a továbbiakban a cég ír leányvállalata foglalkozik. A brit és svájci ügyfelek tranzakcióit továbbra is a brit vállalat kezeli. A változás nem azonnali, de elég gyorsan végrehajtják: november 19-ére van kitűzve az átálás időpontja.

Az európai fizetéseket kezelő cég a Stripe Technology Europe Limited nevű társaság. Ez egy elektronikus pénzkibocsátási licenccel rendelkező pénzügyi szolgáltató, amely az ír banki szabályozó alá tartozik.

A brexit az összes, Londoni székhellyel dolgozó pénzügyi cég terveit felrúgta. Azok a cégek, amelyek továbbra is jelen akarnak lenni az EU-s piacon, az elmúlt pár évben egy EU-s államban működő leányvállalatnak adták át feladataikat.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?