Egy érvénytelenített opciós szerződés miatt ment bíróságra a két blockchain startup. Illetve azért, mert az az egymilliárd minden cég számláján jól mutat.

Egy érvénytelenített opciós szerződés miatt ment bíróságra a két blockchain startup. Illetve azért, mert az az egymilliárd minden cég számláján jól mutat.

Nincs is jobb, mint egy kis botrány. Forrón tartja a vért, élesen a késeket. Most épp az R3 blockchain konzorcium érezte úgy, hogy jobb hellyé tenné a világot, ha beperelné a Ripple blockchain startupot.

No Title

No Description

A sztori szerencsére nem annyira egyszerű, hogy az egyik startup nekiment a másiknak. Azzal kezdődik, hogy a két cég 2016. szeptemberében opciós szerződést kötött, amely szerint az R3 vásárolhat 0,0085 dolláros áraon 5 milliárd Ripplet (XRP) bármikor 2019. szeptemberéig. 2017. júniusában Brad Garlinghouse, a Ripple vezetője megpróbálta érvényteleníteni a szerződést az R3 vezetőjének, David Rutternek küldött levelében – adta hírül a Reuters.

Az R3 érvelése szerint a szerződés nem adott lehetőséget a másik cégnek, hogy egyoldalúan felbontsa a szerződést. Azt kéri a bíróságtól, hogy állítsa vissza a szerződés hatályát, hogy a következő két évben élhessenek az opcióval, ha úgy döntenek. A Ripple Kalifornia államban indított egy pert az R3 ellen, hogy igazán jó legyen a helyzet. Az ő állításuk szerint az R3 nem állt elő egy hasonló tartalmú opciós szerződéssel, bár a partnerség ezt megkívánta volna.

A helyzetet fűszerezi, hogy az opciós szerződés akkor jött létre, amikor az R3 és a Ripple együttműködési lehetőségekről tárgyaltak. Az R3 hedge fund, amely fejlesztéseket is végez, az R3 pedig tranzakciós műveletekre használható, zárt blockchain rendszert fejleszt. Ez utóbbinak a fizetőeszköze az XRP betűkóddal jelölt kriptopénz.

No Title

No Description

A perekhez köze lehet annak is, hogy az opciós szerződésben foglalt 0,0085 dolláros árhoz képest a Ripple 0,2 dollár körüli áron kapható. Így az opciós szerződés értéke körülbelü egymilliárd dollár.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?