Hiába lépett ki több alapító tag, a Facebook kriptopénzét gondozó szövetségnek megalakult a formális vezetősége.


Az eddig önmagának a tervezésével, összeszedésével, alapozó tárgyalásokkal foglalkozó Libra Association formalizálta a létezését. Megválasztották az igazgatótanácsot, vezetőket jelöltek ki.

Az elmúlt héten többen is kiléptek a Libra Association-ből, köztük a Paypal, a Visa vagy a Mastercard, de így is maradt elég érdeklődő. A tagok listája a következő:

Anchorage, Mercy Corps, Andreessen Horowitz, PayU, Bison Trails Co., Ribbit Capital, Breakthrough Initiatives, Spotify, ABCalibra, Inc., Thrive Capital, Coinbase, Uber Technologies, Creative Destruction Lab, Union Square Ventures, Farfetch UK Limited, Vodafone, IliadWomen’s World Banking, Kiva Microfunds, Xapo Holdings, és a Lyft.

A fenti cégek képviselői dönthetnek a Libra Association irányításától. Az igazgatótanácsba Matthew Davie, a Kiva, Patrick Ellis, a PayU, Katie Haun, az Andreessen Horowitz, David Marcus, a Calibra és Wences Casares, a Xapo Holdings képviselői kerültek be. A szövetség vezérigazgatójának Bertrand Perezt választották.

A Librát korábban is érte olyan kritika, hogy a résztvevő cégek rendkívül szoros kapcsolatban állnak egymással, és valójában többen Facebook-közeliek. Erről a Wired magazin készített látványos vizualizációt. Az igazgatótanács tagjait végignézve is igazolódik az állítás. A Kiva igazgatótanácsában ott ül a Facebook vezető jogtanácsosa, John Muller, az Andreessen Horowitz cég a Facebook egyik korai befektetője. A PayU-t és a Facebookot egy másik közös befektető, a Digital Sky Technologies köti össze. David Marcus pedig, akit eleve a Facebok delegált a Libra csapatba befektető a Xapoban. Ezzel el is fogytak az igazgatók.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?