Összeolvad a cseh BSC nevű, banki szoftvereket gyártó cég és a hasonló profilú magyar W.UP nevű fintech. Az új cég a Finshape nevet fogja viselni.

Túlzunk, óriásrobottá azért nem állnak össze a cégek (Fotó:
Richie S CC-BY)

A PortfoLion Capital Partners istállójába tartozó cég az első digitális banki szoftverszolgáltató lesz a régióban, amelyik mély programozói ismeretekkel és adatvezérelt testreszabási lehetőségekkel is kecsegteti a megbízókat. A cég fő profilja továbbra is a bankok digitális transzformációjának elősegítése lesz.

A koronavírus miatt jelentősen megnőtt az igény a kényelmes digitális banki szolgáltatásokra. A Finshape szerint 2024-re 3,6 milliárd online banki felhasználó lesz világszerte. Erre a növekedésre azonban az európai, az ázsiai és a közel-keleti piacon sok hagyományos bank nincs felkészülve.

A cég 650 emberrel kezdi meg a működését. Nem a nulláról indulnak, száz ügyfelet már ki kell szolgálniuk négy kontinensen. A Finshape ügyfelei között találjuk a Riaffeisent, a BNP Paribast vagy az Erstét. Az új céget két ember fogja vezetni társként: Petr Koutný és Nyíri József, akik korábban a BSC és a W.UP vezérigazgatói voltak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?