Hat hónapos, meghívásos teszt után mostantól bárki nyithat számlát a brit Atom Banknál.

Hat hónapos, meghívásos tesz után mostantól bárki nyithat számlát a forradalmi megoldásokkal dolgozó brit Atom Banknál.

Atom Bank

A hang és arcfelismeréses biometrikus azonosítással és gépi tanuló algoritmusokkal felvértezett mobilbankot 2014 áprilisában alapították, és 2016 áprilisa óta vannak ügyfelei. A banki startup eddigi pályafutása során 135 millió fontot gyűjtött össze száznál is több privát és intézményi befektetőtől. Tavaly októberben a BBVA spanyol banki óriás 45 millió fontért vette meg a startup 29,5 százalékát.

Teljesen új bankolási módszeren dolgozunk. Olyan rendszert, ami az ügyfelek igényein alapul nem a banki kimutatásokon

– mondta a cég igazgatója, Mark Mullen. A cég két Fixed Saver takarékszámlája már most elérhető, és dolgoznak egy általánosabb folyószámla terméken is. A jövőben pedig hitel- és betéti kártyát, lekötött betéteket és lakáshitelt is szeretnének nyújtani. Mindezt úgy, hogy a bankkal való kapcsolattartás egyetlen módja a cég mobilos appja, még webbankot sem csináltak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 2 hozzászólás

  1. Zalai-Ruzsics Botond 2016.10.08

    Bárki nyithat számlát, aki az Egyesült Királyságban él….

    • Szedlák Ádám 2016.10.08

      Igen, és aztán ennek a PAD-dal (https://www.fca.org.uk/firms/payment-accounts-directive) szép lassan meg is kellene változnia. A sima folyószámla hiánya jobban zavar. Meg igazából a N26 jobban érdekel, mint az Atom, de ez már csak személyes hasfájás.

Vélemény, hozzászólás?