Öt startuppal indult el a BMW csoport pénzügyi szárnyának inkubátorprogramja. Az Innovation Lab az első autós fintech inkubátor a világon.

Öt startuppal indult el a BMW csoport pénzügyi szárnyának startupprogramja. Az Innovation Lab az első autós fintech inkubátor a világon.

BMW
(Fotó: Aurimas / Flickr CC-BY)
(fotó: Aurimas / Flickr CC-BY)

A programba bejutott startupok az autóvásárlás finanszírozásától a jövőbeli biztosítási módszerekig próbálnak új utakat kitalálni. Az első bejutó a Divido, ami egyszerűbb részletfizetési konstrukciókat kínál, amelyeket ráadásul mobilappon keresztül lehet kiválasztani.

(Fotó: Alex Krasavtsev / CC-BY)
(fotó: Alex Krasavtsev / CC-BY)

A lista második tagja, a Wrisk az autó-, utazási és lakásbiztosításokat vonja össze egy termékbe. Azt ígéri, hogy a mostaniaknál rugalmasabb, intelligensebb és olcsóbb csomagokat képesek összeállítani.

A harmadik startup a UKVehicle.com, amely a piacon megtalálható összes autó adatait fésüli össze big data módszerekkel. Az adatbázis alapján le lehet buktatni a hazudós neppereket és biztonságosabban lehet használt autót vásárolni.

A Drover nevű, negyedikként bejutott startup az autótulajdonosokat és a reménybeli Uber-sofőröket és egyéb utazásmegosztó alkalmazással dolgozó profikat köti össze.

(Fotó: Alex Perez Casado / Flickr CC-BY)
(fotó: Alex Perez Casado / Flickr CC-BY)

Végül pedig a Warwick Analtytics egy olyan egyetemi spinoff cég, amely a BMW pénzügyi szárnyát tenné hatásosabbá big data elemzési módszerekkel.

A nyertesek kihirdetése mellett Mike Dennett, a Bmw Group Financial Services vezetője arról beszélt, hogy az autófinanszírozás szektor nem innovált annyit, mint az autóipar más területeinek szereplői. A vezető úgy látja, hogy az autóipar megérett arra, hogy új szereplők rázzák fel, az Innovation Lab pedig esély arra, hogy vásárlók ezreinek változzon meg az autóvásárlási, autófinanszírozási élménye.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?