Az Ethereum blokkláncára épített, hamarosan tokeneket kibocsátó cég egyszerre tőkealap, szoftverplatform és startup. Nem aprózzák el.

Az Ethereum blokkláncára épített, hamarosan tokeneket kibocsátó cég egyszerre tőkealap, szoftverplatform és startup. Nem aprózzák el.

(Fotó BTC keychain  / CC-BY)
(Fotó BTC keychain / CC-BY)

Az elmúlt tíz év összes hívószavát és divatos kifejezését felhasználták egy új befektetési szolgáltatás indításánál. A CrowdWiz az Ethereum blockchainen szeretne a tömegek bölcsessége által kormányzott, a hagyományos befektetési módszereknél olcsóbb és hatékonyabb lenni. Ahhoz pedig, hogy elindulhasson, tokenkibocsátással (ICO) próbál pénzt szerezni. Kihagytunk valamit? Igen, mesterséges intelligencia – még! – nincs benne.

A fenti cinizmus azonban nem teljesen indokolt. A CrowdWiz csinosan összerakott terméknek tűnik. A platform tagjai közösen szavazhatják meg, hogy az alap mibe fektesse a pénzét, emellett saját minialapokat is létrehozhatnak, amelybe más felhasználók beszállhatnak.

A decentralizált felépítés és az automata szerződések miatt olcsóbban működtethető az alapítók szerint, mint egy hagyományos befektetési alap. A csapat pedig nem éri be azzal, hogy egy saját alapot és további alapok létrehozásához szükséges szoftvert indít. Vannak tippjeik, amelyekkel a hitelezés és a biztosítás területére akarnak betörni.

Az októberi FinTechRadar konferenciánkon kiemelt helyen szerepel a blockchain is, vedd meg a jegyed most, hogy ne csússz le a legfontosabb fintech infókról!


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?