Az Ethereum blokkláncára épített, hamarosan tokeneket kibocsátó cég egyszerre tőkealap, szoftverplatform és startup. Nem aprózzák el.

(Fotó BTC keychain  / CC-BY)
(Fotó BTC keychain / CC-BY)

Az elmúlt tíz év összes hívószavát és divatos kifejezését felhasználták egy új befektetési szolgáltatás indításánál. A CrowdWiz az Ethereum blockchainen szeretne a tömegek bölcsessége által kormányzott, a hagyományos befektetési módszereknél olcsóbb és hatékonyabb lenni. Ahhoz pedig, hogy elindulhasson, tokenkibocsátással (ICO) próbál pénzt szerezni. Kihagytunk valamit? Igen, mesterséges intelligencia – még! – nincs benne.

A fenti cinizmus azonban nem teljesen indokolt. A CrowdWiz csinosan összerakott terméknek tűnik. A platform tagjai közösen szavazhatják meg, hogy az alap mibe fektesse a pénzét, emellett saját minialapokat is létrehozhatnak, amelybe más felhasználók beszállhatnak.

A decentralizált felépítés és az automata szerződések miatt olcsóbban működtethető az alapítók szerint, mint egy hagyományos befektetési alap. A csapat pedig nem éri be azzal, hogy egy saját alapot és további alapok létrehozásához szükséges szoftvert indít. Vannak tippjeik, amelyekkel a hitelezés és a biztosítás területére akarnak betörni.

Az októberi FinTechRadar konferenciánkon kiemelt helyen szerepel a blockchain is, vedd meg a jegyed most, hogy ne csússz le a legfontosabb fintech infókról!


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?