4,25 millió euróra büntette a Bafin német felügyeleti szerv az N26 neobankot. A bírság oka, hogy a bank nem vette elég komolyan a pénzmosás elleni intézkedéseket.

(Fotó: N26)
(fotó: Final)

Az elmúlt két évben a Bafin különleges figyelmet fordított a neobankra. Május óta pedig egy különleges megbízottat is küldött a céghez, hogy megfigyelje a törvényeknek való megfelelést, illetve hogy olyan folyamatokat alakítson ki, amelyeknek része az ügyfelek megfelelő átvilágítása.

Az N26 arra is kapott irányelveket, hogy a megfelelő tudású és mennyiségű embere legyen a pénzmosás elleni törvényben meghatározott szűrések végrehajtására. A mostani bírságot csupán azért szabták ki, mert a bank késedelmesen jelentett ötven olyan gyanús esetet, amelyek 2019 és 2020 történtek. Könnyen elképzelhető, hogy az ügynek még nincs vége.

A N26 egy nagy tőkebevonási kör előtt is áll, ami a jelenleg 3,5 milliárd eurósra becsült értékű bankot átlendíti a 10 milliárd eurós határon. Ezzel egyrészt Európa legértékesebb fintechje lesz, másrészt pedig ilyen értékelések mellett a bíróság zsebpénznek tűnik.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?