A fintech cég nem tűzött ki maga elé nagy célt, de azt legalább rekordidő alatt teljesítette.

Közösségi finanszírozási kampánnyal próbált némi extra pénzhez jutni a Wirex. A fintech jól becsülte fel az érdeklődést: kilencven perc alatt elérték a kitűzött egymillió fontos összeget – adta hírül a Finextra.

A Wirex nyitva hagyta a közösségi finanszírozási kampányt, így aki pénzt szeretne fektetni a fintechbe, az még beszállhat. Jelenleg másfél millió fontnál áll a pénzgyűjtés, ezt 2457 embertől szedte össze a Crowdcube oldalon a cég. Az alapszinten, akár 10 fonttal beszállók hamarabb férhetnek hozzá az új Wirex funkciókhoz. Aki ötszáz fonttal száll be az már kriptós pénzvisszatérítést is kap, és kamatozik is a Wirexes számláján tárolt összeg-. Végül a legnagyobb, 2500 fontos szinten nő a kriptós pénzvisszatérítés két százalékra, nagyobb lesz az elérhető kamat is.

A Wirex által kiadott sajtóközlemény szerint a kilencven perc alatt elért cél azt bizonyítja, hogy a befektetők hisznek abban, hogy a cég a mindennapok eszközévé tudja tenni a kriptopénzt. Természetesen az is segíthetett, hogy a céget korábban kockázati tőkebefektetők is feltőkésítették. Illetve az is hozzájárulhatott a sikerhez, hogy a koronavírus-járvány hónapjaiban is növekedni tudott a cég. Idén augusztusra a Wirex elérte a 3,1 millió ügyfelet, akik a világ 130 oszágában használják a kriptós kártyákat.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?