A fintech a tavalyi év során ötszörösére növelte a bevételeit, de nőtt a tranzakciók volumenje és az ügyfelek száma is.

A fintech a tavalyi év során ötszörösére növelte a bevételeit, de nőtt a tranzakciók volumenje és az ügyfelek száma is.

Forrás: Revolut

2017. január elseje és az év szilvesztere között ötszörösére nőtt a Revolut bevétele. A havi tranzakciók értéke 200 millió dollárról 1,5 milliárd dollárra ugrott. A felhasználók száma pedig megháromszorozódott, így év végére már 1,3 millió ügyfele van a londoni fintechnek. Ezekkel együtt is 14,8 millió fontos veszteséggel zárta a cég a 2017-es évet.

A költségcsökkentés és a bevétel növelése mellett a Revolut fő célja az új piacokra való betörés. Emellett dolgoznak egy jutalékmentes részvénykereskedelmi megoldáson, és növelik az ügyfélszolgálati csapatot. Jelenleg a Revolutnál 400 ember dolgozik, a 2017-es év eleji létszám duplája.

A tavalyi év során a cég tíz nemzetközi piacra kezdett el benyomulni. Emellett elkezdte az európai banki licenc megszerzésének folyamatát is. A 2018-as évből valamivel kevesebb szám nyilvános. Azt adták közre, hogy a havi tranzakciós volumen 3 milliárd dollárra nőtt, a felhasználók száma pedig megközelítette a 3 milliót.

Jó úton vagyunk afelé, hogy idén megnégyszerezzük a bevételünket. Múlt hónapban piacra dobtuk a havi 12,99 fontos csomagban elérhető Metal kártyánkat, és 20 ezer ügyfelünk azonnal váltott rá. További hatvanezer ember pedig várólistán van.

– idézi Nik Storonsky cégalapítót a Revolut közleménye.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?