Nem csak ismerkedni akar az amerikai nagybank, van a célra elszórható 25 millió dollárja is.

Így fest a JPMorgan harlemi fiókja (Fotó: JPMorgan Chase)

Huszonötmillió dollárt tervez fintech startupokba fektetni az amerikai JPMorgan Chase bank. A pénzre nem pályázhat akármilyen cég, a bank az alacsony jövedelmű amerikaiakat célzó, a pénzügyi tudatosságot elősegítő ötleteket keresi.

Az új programról Karen Keogh, a JPMorgan jótékonysági szárnyának vezetője nyilatkozott. A pénzt a Financial Solutions Lab (FSL) nevű, részben a JPMorgan által alapított startupkeltetőn keresztül lehet megpályázni.

„Régóta hiszünk abban, hogy a fintech, a személyes tanácsadás és a gyengéd noszogatás kritikus jó pénzügyi helyzet kialakításához” – mondta Keogh, hozzátve, hogy erős, egészséges háztartások épülnek a módszert használva. Korábban Jamie Dimon, a bank vezérigazgatója arról beszélt, hogy a bank mindenki felé felelősséggel tartozik, nem csak a részvényesei felé. A JPMorgan Chase harlemi fiókját is ebben a szellemben újították fel. Az épületben vannak olyan tárgyalók is, amelyeket az ügyfelek, a helyi lakosok és vállalkozók foglalhatnak le egy-egy tárgyalásra. (Hasonló a közösségi térként működő magyar Magnet Bank néhány fiókja is.)

A Financial Solutions Lab négyéves fennállása során több startupont támogatott már, ezek közül azonban négynek volt csak exitje. A WiseBanyan, a Prism, a Grove és a Mason Finance ez a négy cég. Közös bennük, hogy elérhető árú pénzügyi tervezést, megtakarítást és tudatosság növelést kínálnak az ügyfeleiknek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?