Még a növekedés is növekszik a brit fintechnél. Már tippelgetik, mikor megy tőzsdére, de egyelőre nincs rászorulva arra, hogy pénzt szerezzen.

(Fotó: Transferwise)

Az egész világ szív idén, de legalább a Transferwise-nak jó éve volt. A márciusban lezárt előző pénzügyi évben az európai fintech erősen növekedett. A legutóbbi másodlagos részvényeladás után a cég értékét 5 milliárd dollárra becsülték.

Érdekesebb azonban, hogy a cég bevétele 302 millió fontra nőtt a megelőző év 179 milliójáról. A növekedés üteme ráadásul gyorsult. 2019 márciusában 53 százalékkal alacsonyabb volt a növekedése, mint idén, 2020 márciusában.

A profit oszlop egy kicsit vékonyabb: adózás után 21,3 millió fontot keresett a cég. Viszont a Transferwise elmondhatja magáról, hogy a negyedik egymást követő évben termel nyereséget. A cégen keresztül az elmúlt évben 42 milliárd font áramlott át.

A felhasználók száma 33 százalékkal növekedett egy év alatt. Márciusra világszerte nyolcmillióan használták a szolgáltatást. Növekedni tehát még van hová. A felhasználók számának növekedését nem részletezte túl a pénzügyi jelentés.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?