Az iOS 10 kiadásával az Apple megnyitotta a külső fejlesztők felé a Siri virtuális asszisztens funkciót. Az N26 pedig napokon belül lőrukkolt azzal a banki appal, amelyikhez lehet beszélni.

Az iOS 10 kiadásával az Apple megnyitotta a külső fejlesztők felé a Siri virtuális asszisztens funkciót. A berlini központtal működő N26 pedig napokon belül előrukkolt azzal a banki appal, amelyikhez lehet és érdemes is beszélni.A jövő bankfiókja a mobilunk képernyője
Az app használatával olyan egyszerű mondatokkal, mint a „Hey Siri, send 5 euros to John with N26” el lehet utalni pénzt az ismerőseinknek. A beszédfelismerős utalás tranzakciónként maximum 25 fontot tud megmozgatni és napi 100 eurós kerethez fér hozzá. Ezzel egy raklapnyi látványos, de nehezen kivitelezhető filmbe illő csalást előztek meg a programozók. Pedig milyen érdekes lett volna egy áruházban bemondani egy utalást a hangosbemondóba, ugye?!

Ha a neobank ügyfelei az Apple iMessage üzenőjéhez is hozzáadják az N26-ot, akkor pedig chaten is tudnak pénzt küldeni. A német banki startup mellett a brit Monzo és a Square is ígérte, hogy felkészítik a hangparancsok fogadására az alkalmazásaikat.

A hangfelismerésben remek viccek rejlenek

Disclosure: a Fintechradar egyébként rajong a skótokért, nem csak a klipben szereplő Iain Connel és Robert Florence humoristákat. Tudtátok például, hogy a Bank of Scotland teljesen más dizájnú font bankjegyeket ad ki, mint a Bank of England, és a skótok kedvenc nem olimpiai sportja azon felháborodni, ha ezt nem fogadják el Angliában?


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?