Munkaidőt elszámolni vacak munka, szerencsére eljutottunk arra a szintre, hogy a számítógépek megcsinálják helyettünk.

Kevés olyan általános érvényű törvénye van a világnak, mint az, hogy munkaidőnyilvántartást mindenki utál írni. Akkor is vacak, ha hó végén kell valamit összekattintgatni egy webes felületen. Igazi pokollá pedig akkor válik, ha nap közben is figyelni kell, mikor melyik ügyfélnek dolgozunk éppen.


zei

A Timeular azonban most előrukkolt a szabadúszók és a több ügyfélnek dolgozó munkavállalók életét megkönnyítő remek találmánnyal, a Zei-jel. Az eszköz úgy néz ki, mint a szerepjátékokban használt nyolc oldalú dobókocka, azaz egy oktaéder. A belsejében viszont műanyag – vagy csalós játékosok esetében ólom – helyett elektronika van.

Az oktaéder nyolc oldalához ügyfeleket és feladatokat lehet rendelni. Mindig ahhoz a feladathoz méri az időt, amelyik éppen felül van. Az adatok feldolgozását a Zei számítógépen vagy mobilon futó appjában végezhetjük el, illetve azt ígérik, hogy a fontosabb naptár és időmérő szoftverekkel is beszélni fog a kocka.

A Zei szeptember 20-án fog debütálni a Kickstarteren. Azt már lehet tudni, hogy lesz belőle olyan verzió is, amit a vásárló maga szerelhet össze akár tízoldalú kivitelben is. A TechCrunch szerint száz dollár alatti áron lehet majd megvásárolni a kütyüt.

És hogy hogyan lesz ebből pénz?

Az összes elképzelhető módon. A cég becslése szerint a munkaidő követése emberenként évi 750 dollárt emészt fel. Napi hat perc adminisztrációval és 30 dolláros óradíjjal számoltak. Az ügyfelek pedig az eddigi becsült munkaidő helyett most valóban azt fizetik ki, amikor az ő projektjükön dolgozott a Zei-t használó ember. A fenti alól csak egy kivétel van, a sétálás vagy zuhanyzás közben eszünkbe jutó ötleteket nem lehet követni IoT eszközzel, a kreativitást nem sikerült teljesen mérhetővé tenni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?