Már csevegni is lehet a Moven spórolós appjával, ami ráadásul azonnal tudja, hogy áll a számlánk, és mennyit tudnánk megspórolni.

Már csevegni is lehet a Moven spórolós appjával, ami ráadásul azonnal tudja, hogy áll a számlánk, és mennyit tudnánk megspórolni.

Fotó: Moven / Facebook
Fotó: Moven / Facebook
(fotó: Moven / Facebook)

A Brett King fintech guru által alapított és menedzselt Moven remek példa arra, hogyan kell rugalmasan startupot alapítani. Az eredetileg egyedi ügyfelek begyűjtésére berendezkedett startup villámgyorsan jött rá, hogy a siker útja a banki partnerségek felé vezet. Ma már a felhasználóinak többségét ilyen partnerségeken keresztül szerzi.

Az app eredetileg spórolási tanácsokat adott, vagyonmenedzsmentben segített. Szépen megdizájnolt, okosan használható alkalmazás volt, emiatt szerették a felhasználók. A Moven azonben nem félt váltani – ez az új lecke – és a legújabb frissítésben már elérhető a csevegéssel vezérelhető, természetes nyelvfeldolgozásra építő funkció is.

Az appba beszerelt új technológiát mesterséges intelligenciának nevezi a cég, de pontosabb, ha azt mondjuk, hogy tanuló algoritmusok és egy nyelvfeldolgozó rendszer elé állított csevegőrobot az új funkció lelke. Az előbbi azért felelős, hogy kiismerje az ügyfél szokásait, az utóbbi pedig valós időben képes megválaszolni olyan kérdéseket, mint hogy „mennyit tudnék megtakarítani?”

King szerint az új felület és új megközelítési mód lényeges tuning a korábbi spórolási gyakorlatokhoz képest. A cég célja pedig továbbra is az, hogy a korábbi generációktól megörökölt, nem túl működőképes megtakarítási módszereket olyanokra cserélje, amelyek idomulnak azügyfelek életéhez.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?