A DoNotPay robotügyvédje régóta nagy kedvencünk. Igaz, hogy egy ideje már kockázati tőkéből működik, nem egy lelkes civil projekt, de a lelkét megőrizte. Most megtanult közérdekű bejelentéseket tenni.

(Fotó: DoNotPay)

Először akkor találkoztunk a DoNotPay-jel, amikor még egyszerűbb büntetések megfellebbezésére és késő repülők miatti kártérítés igénylésre lehetett használni. Mostanra megtanult egy csomó új trükköt. Le lehet vele mondani olyan előfizetéseket, amelyeknek a lemondását direkt nehézre tervezték, pénzt visszaszerezni a lemondási időn belüli szerződésbontás miatt, egy időben még a blokkláncon is rögzített szexuális egészségbeli információkat.

A legújabb trükkje urbanisztikai jellegű: lehetővé teszi kiégett közvilágítási lámpák, az útra esett letört faágak jelentését. Sőt, kártérítést is tud kérni, ha a faág kárt tett a felhasználó valamely tulajdonában.

A funkció sajnos csak az Egyesült Államokban működik. Ugyanakkor az európai piacon belül remekül működő repülős kártérítés igénylő megoldások vannak, ha nem is ingyenesek. Az önkormányzatok noszogatásának eszköze pedig a magyar Járókelő.hu, amely számtalan pozitív változást ért már el különböző magyar városokban.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?