Nem tudjuk mennyiért kelt el a Quicken, azt viszont igen, hogy a cégnek nagyon jót tett, hogy kikerült az Intuit istállójából.

(Fotó: Luca Florio / CC-BY)
(fotó: Luca Florio / CC-BY)

A sokáig az Intuit tulajdonában lévő Quicken volt az egyik első fintech szoftver, és egyben az első olyan program, ami rádöbbenthette az embereket, hogy a pénzügyeket lehet okosan is intézni. Nem azért persze, mert működött volna a magyar bankokkal, még véletlenül sem lehetett sehonnan olyan formában adatot exportálni, hogy azt aztán a Quicken megegye. De demó és shareware CD-ken ott volt nagy ígéretként a szoftver próbaverziója.

A program a mai napig létezik, annyira, hogy épp a napokban lesz új gazdája. Öt és vél éve egy tőketársaság vette meg a Quickent, ami most egy másik, hasonló cégnek adja tovább a szoftvert. Az üzlet körülményei nagyrészt ismeretlenek, a vevő, az Aquiline Capital Partners és az eladó, a H.I.G. Capital ismert. Nem lehet tudni viszont, hogy pontosan milyen tulajdoni hányadot ad el a H.I.G., azon túl, hogy többségit, és mennyi pénzt is ér ez alapján a Quicken.

A Quicken az előző felvásárlás óta nagyot nőtt. Mára a Techcrunch adatai szerint kétmillió aktív fehasználója van. A cég bevételt termel, az éves eladások pedig ötven százalékkal nőttek az elmúlt öt év alatt. A cég vezérigazgatója szerint a termék nem volt ennyire sikeres akkor sem, amikor az Intuit, az Egyesült Államok egyik legnagyobb pénzügyi szoftvert fejleszőt cégén belül készült a QUicken.

A jövőben a Quickent fintechekkel való partnerségekkel akarja továbbfejleszteni a vezetés. Erősödő webes és mobilos fejlesztéseket ígérnek, illetve a fő termék mellett piacra dobott Simplifi tovább csiszolását.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?