Az időrabló felesleges telefonhívásokkal vette fel a harcot egy amerikai fejlesztőcég. Ha nem akarunk telemarketingesekkel beszélni, ki se csörögnek a hívásaik.

Az időrabló felesleges telefonhívásokkal vette fel a harcot egy amerikai fejlesztőcég. Ha nem akarunk telemarketingesekkel beszélni, ki se csörögnek a hívásaik.

callblock
Vannak telefonszámok, amiket csak azért vesz fel az embere a címjegyzékébe, hogy még véletlenül se vegye fel, ha onnan jön hívás. Például azért, mert hajdúszoboszlói wellness nyaralást akar ránk tukmálni minden egyes alkalommal.

Az amerikai Rocketship appfejlesztő cég a fenti problémára kínál automatizált megoldást. A Callblock kétmillió telemarketingest, adománygyűjtőt, közvéleménykutatót, kampányhívást bonyolító önkéntest és gazembert tud blokkolni. Emellett, ha igazán nem akarjuk, hogy csörögjön a telefonunk, be lehet ikszelni, hogy az ismeretlen számokat is szűrje.

Az app egyelőre nem csak az Egyesült Államokban működik, a világ 193 országa közül 174-ből rendelkezik telefonszámokkal. Azt viszont kipróbálás nélkül nem lehet tudni, hogy a számok közül mennyi a magyar. Igaz, már egy kiszűrt biztosítási ajánlat vagy közvéleménykutatás is öt-tíz megtakarított percet jelent.

A felhasználónak magának is van lehetősége hozzáadni olyan számokat, amiket az appnak szűrnie kell, illetve engedélyezni tévesen felismert hívószámokat. Azt is be lehet állítani, hogy az app csak jelezze, ha egy hívószám valamelyik csoportba tartozik, de engedje csörögni a telefont.

Az alkalmazás a szeptember 13-ától elérhető iOS 10 operációs rendszeren működik kizárólag. A csapat azonban dolgozik azon, hogy más platformokon is működjön a hívásszűrés. A TechCrunch szerint évi 10 dollárba fog kerülni a szolgáltatás, az első előfizetők azonban olcsóbban juthatnak hozzá az apphoz.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?