Az üzleti utazókat és a közös költségen lévő, de autonóm módon cselekvő osztályok életét is megkönnyítheti a Spendesk.

Egy ilyen számlát is be lehet fotózni, hátha legalább a számokat eltalálja (Fotó: Steve Snodgrass // CC-BY)

Az üzleti utak egyik kellemetlen része, amikor az ember a végén elszámolást készít. Ha különösen precíz vállalatnál dolgozik, akkor még akár buszjegyeket és taxis blokkokat is elő kell ásni a tárca mélyéről. A francia Spendesk ezt a problémát akarja megoldani. Már nem a blokkok előásását, hanem a dolgozói költségszámlák kezelését.

A probléma akkora, hogy a startup második körös befektetésként most kapott 38,4 millió dollárt az Index Ventures által vezetett csoporttól. Ezzel a Spendesk összesen 49,4 millió dollárnyi kockázati tőkét gyűjtött össze.

A startup a cégen belüli költéseket, a különböző kiadások gyors engedélyezését és könyvelési szolgáltatást kínál. Olyan, mint egy hagyományos neobank, azzal a különbséggel, hogy szabályokat lehet definiálni arra, hogy a számlán található pénzt milyen körülmények között lehet elkölteni. A rendszer beosztás és egyéb kategóriák mentén képes eltérő engedélyszint virtuális és fizikai bankkártyákat kezelni.

A kártyához jár a Spendesk mobil appja, amivel olyan költéseket is lehet terhelni a költségszámlára, amit készpénzzel fizettek be. Elég lefotózni az appal a blokkot, hogy a helyére kerüljön az összeg. A rendszer rendelkezik karakterfeilsmerő képességgel, így ha nem egy különösen elmosódott és gyűrött számlát fotóznak be vele, rögtön digitalizálja is az adatokat róla.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?