Nem is akárhol, Dubajban. Más kérdés, hogy még építik és csak 2019-re lesznek kész. A sztoriban van még melltartómilliárdos, báróvá tett brit vállalkozó is.

Nem is akárhol, Dubajban. Más kérdés, hogy még építik és csak 2019-re lesznek kész. A sztoriban van még melltartómilliárdos, báróvá tett brit vállalkozó is.

(Forrás: MichelleMone.com)
(Forrás: MichelleMone.com)

Michelle Mone-ról nem írnánk, ha nem most építene Dubajban egy negyvenemeletes épületet, amelyben bitcoinnal lehet lakást vásárolni. Az Ashton Crypto Plazában 33 bitcointól lehetett lakásokat vásárlolni. Aki most lerakta az asztalra a kriptopénzt, az valamikor 2019-ben költözhet be a dubaji vásárlóközpont felé magasodó épületbe.

A bárónői címet viselő Mone azonban enélkül is érdekes lenne. Közembernek született, az Ultimo nevű dizájner fehérneműbiznisz elindításáért és sikerre viteléért kapott rangot a királynőtől. A márka ugyan azért indult, mert Michelle Mone egy nagyon kényelmetlen melltartó viselése közben úgy gondolta, hogy ilyet ő is tud tervezni, sőt kényelmesebbet is. Az üzletfejlesztés azonban gyorsan komolyabbá vált: nagy áruházláncokkal készített érdekes kollaborációkat, celebeket nyert meg reklámarcnak.

Don’t miss out, 3 for 2 on everyday essentials ends midnight tonight! #ultimo #lingerie #essentials

A post shared by Ultimo (@ultimoworld) on

A bárói rang megszerzése után Mone a lordok házába is bejutott. Sőt, 2015-ben politikusi minőségében mérte fel a leszakadó területek startupjai előtt álló lehetőséget David Cameron akkori kormányfő kérésére. Persze azt is elő kell ilyenkor venni, hogy Cameron bizniszcárja ugyanúgy tüntette el a jövedelmét az adóhatóság elől, ahogy a Glasgow Rangers focicsapat. A csapattal szemben azonban Mone-t nem ítélték el, sőt azóta is tagadja, hogy bármi rosszat tett volna.

És akkor jött a kriptó

Így már teljesen más annak az üzenete, hogy Mone bárónője Dubajban lakást ad el bitcoinért, ugye? Az üzlet ugyanaz marad, 1133 apartmant lehet megvenni, a vásárlók pedig az utalás megérkezte után webkamerán át követhetik, hogyan épül a lakásuk. (A helyet figyelembe véve a legfontosabb, hogy beszerelték-e már a klímát.)

Mone nem régi bitcoin befektető, ezt a tudást az üzlettársa hozta a bizniszbe. A bárónő azt reméli, hogy a hagyományos pénzek kiegészítésének, folytatásának számító bitcoin kap egy lendületet az apartmanos akciótól.

Ismert üzletemberek vagyunk. A kriptopénz világa pedig a bizalomra épül.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?