A Bunq egy Mastercard hitelkártyával és egy ügyes appal próbálja elhódítani az utazókat a többi neobanktól. Nem lesz egyszerű dolga.

(Fotó: Bunq)

Trükkös kérdés következik. Melyik az az európai neobank, amely utazók számára kínál kedvező árú szolgáltatást és a közelmúltban szivárványszínű kártyát bocsátott ki?

Aki rávágta, hogy Revolut, annak persze igaza van, de nem ez az egyetlen jó válasz. A Bunq nevű neobank pont ugyanezeket tette, ráadásul az Apple Pay bevezetésével is jól halad. Mintha csak utánzósat játszanak.

A bank legújabb, tizenkettedik, frissítésével egyszerűbbé váltak a csoportos fizetések. Ezek nem csoportos beszedési megbízások, hanem olyan ad-hoc összerakott csoportok fizetései, akiknek közösek a kiadásaik. Ez lehet akár egy együtt nyaraló csapat vagy a közös albérlet költségeire összedobot pénz elköltésére létrehozott csoport. Az app nem csak a pénz elköltését segíti, hanem azt is követhetővé teszi, hogy ki mit fizetett és mennyit dobott be a közösbe.

Az utazós funkciók közül a legérdekesebb, hogy nem csak pénzügyi információkat szolgáltat az app. Ajánl úticélokat is, illetve a Bunq felhasználóknak is lehetővé teszi, hogy a többi ügyfélnek felhívják a figyelmét kevésbé ismert helyekre, szolgáltatásokra.

Hogy az európai céges ügyfeleknek is legyen minek örülni, az app követi a befizetett és visszaigényelhető áfa összegeket.

A legnagyobb különbség a Revolut és a Bunq között, hogy a Bunq utazós kártyája hitelkártya, nem egyszerű betéti kártya. A cég azt ígéri, hogy nincs hitelképesség vizsgálat – ilyennel a rövid regisztráció alatt mi sem találkoztunk – és hogy a Bunq Travel Card használatával nem tudjuk adósságba verni magunkat. Ez utóbbit a kártya megrendelése nélkül, aminek az ára tíz euró vagy három ismerősünk beszervezése, nem tudtuk még tesztelni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?