Érthető, hogy nem akarnak visszaadni 1,7 milliárd dollárt a befektetőknek, de lehet mégis az lenne a legegyszerűbb lépés.


Októberre teszi elérhetővé saját kriptopénzét a legismertebb alternatív csevegőkliens, a Telegram. Az egyszerűen csak Gramnak nevezett coin a New York Times szerint a következő két hónapban fel fog tűnni.

Korábban ugyan a Telegram visszalépett egy ICO-tól, amivel már akkor meglepte a kriptós világot. Egy ideje azonban voltak olyan pletykák, hogy október 31-ig mindenképpen meg kell jelennie a csevegő kriptopénzének. Az ok egyszerű: ha a határidő nem teljesül, lemondhatnak arról az 1,7 milliárd dollárnyi tőkéről, amit coin kibocsátásra szedtek össze.

A New York Times által megtekintett szerződések szerint a határidő valóban létezik, így a Telegramnak rohannia kell. A Gram coin mellett létre kell hozniuk a Gram tárcát is, és a mechanikát, amivel a platform 200 millió felhasználója egymás között kereskedhet a pénzzel.

Még érdekesebb, hogy a hátralevő két hónapban a szabályozó hatóságokkal is le kell zongoráznia a cégnek a coin kibocsátást. Ha abból indulunk ki, hogy a Facebook Librás tervei milyen fogadtatásra találtak, elképzelhető, hogy nem lehet teljesíteni a határidőt.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?