Egy évre van pénzük, de abban reménykednek, hogy az év végére profittal zárják a hónapjaikat. A brit neobank sorsa egyelőre a levegőben lóg.

(Fotó: Atom Bank)

Harminchat millió fontos veszteséggel zárta az 2020. márciusa és az idei március közti 12 hónapot az Atom bank. Az eredmény ugyan nem jó, de megsüvegelni való tény, hogy az előző hasonló időszakban még 46 millió font veszteséget termelt.

Ráadásul a júliusi hónapot profittal zárta az Atom, köszönhetően a koronavírus alatt megerősödő hitelezésnek. A cég 176 százalékos növekedést jelentett a hiteltermékek területéről. 662 millió fontnyi hitelt helyezett ki a megelőző év 240 milliójához képest.

Mark Mullen, a cég vezérigazgatója szerint az év végére egymást követő bevétellel záródó hónapokról is beszámolhatnak. 2022-ben vagy 2023-ban pedig a tőzsdére lépést is elképzelhetőnek tartja.

Egyelőre azonban a bank azzal keresheti meg az eddigi befektetőit, hogy további pénzre van szüksége a működéshez és növekedéshez. A tőkéjük jelenleg 12 hónapra elég, be akarják azonban biztosítani magukat a jövőre is. Különösen úgy, hogy az Atom Bank előző befektetési köre nem volt sikeres, csak csökkent részvényárak mellett sikerült 40 millió fontot összeszedniük.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?