A Lunar Way úgy gyűjti a licenceket, mint más a pokémonokat. Most már mindenük megvan ahhoz, hogy teljes körű banki szolgáltatást nyújtsanak.

(Fotó: Lunar Way / Facebook)

A dán szabályozó hatóság teljes körű banki licencet adott a Lunar Way nevű, főleg a skandináv országok fiataljait célba vévő neobanknak. A bank nem csak ennek, hanem egy 26 millió eurós tőkebefektetésnek is örülhet.

A Lunar Way eddig számlainformációs (AISP) és fizetéskezdeményezési (PISP) szolgáltatásokhoz rendelkezett engedéllyel. A teljes körű banki licenc birtokában a neobank kibővítheti szolgáltatásainak körét.

A jelenlegi ügyfelek a folyószámlát kapnak, utalhatnak pénzt, a banki app kezel számlafizetési megoldásokat, rendelkezik pénzügyi tanácsadó modullal és hitelfunkciókkal. Ezek fejlesztését mostanra már közel száz alkalmazott végzi.

A jövőben jobb hiteltermékek, biztosítás, több devizát kezelő kártyák és fintech partnerségek felépítése a cél. Az első partnert már meg is találta a Lunar Way: a Saxo Bank befektetési termékeit is el lehet érni hamarosan az appban.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?