A nagy bankok kenyerét nem fogják megenni, viszont remek felvásárlási célponttá válnak a banki startupok.


A lezser, bő szárú ruhákhoz mérhető – legalábbis azt olvastuk a Feminán, hogy ennek trendje van – a neobankok pézzel történő belocsolásának. A CBInsigts augusztusi összesítése szerint 2019. második negyedévében összesen 649 millió dollárnyi tőkeinjekciót kaptak különböző digitális bankok.

A fenti szám összesen 17 tőkebevonás adatainak összege. Ha egy éves időtávot nézünk, akkor is növekvő trendet találunk: 2,5 milliárd dollárt fektettek neobankokba, míg a tavalyi évben még 2,3 milliárd dollár volt ez a szám.

Érdemes hozzánézni azt is, hogy a neobankok összesen 30 millió felhasználót szedtek össze. A brazil Nubank 12 millióval rendelkezik, a Revolut is hatmillió ügyféllel büszkélkedhet. A Nubank amúgy az Egyesült Államokon kívüli, dinamikusan növekvő digitális bankok közül is kiemelkedik. Honorálták is 400 millió dollárral júliusban egy új befektetési körben.

A Bank Innovation által megkérdezett befektetési szakértő szerint a neobankok már nem tartoznak a „játszós” kategóriába. Az ügyfélszámuk még csekélyebb, de jók abban, hogy megszólítsák a hagyományos bankok által ki nem szolgált réteget. Emiatt pedig jó felvásárlási célpont lehetnek a későbbiekben.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?