Pedig nem is a pénzükre vagy a jelszavukra utazik egy ismeretlen hacker, hanem csak az oldal akarja rávenni a felhasználóit a biztonságos jelszó beállítására. Rosszul kezdett neki.

(Fotó: Christiaan Colen / Flickr CC-BY)
(fotó: Christiaan Colen / Flickr CC-BY)

Felhasználók millióinak küldött ki egy jelszóváltoztatásra felszólító levelet a Kickstarter. Ez akár felelős magatartás is lehetne egy olyan szolgáltatástól, amely a felhasználóinak a pénzügyi adatait is kezeli. A képen csak az ront, hogy a Kickstarter egyelőre nem mondott semmit arról, miért kellene több millió felhasználónak jelszót cserélnie.

A levél arra hivatkozik a Techrucnh szerint, hogy a szolgáltatás egyszerűbbé teszi a belépési folyamatot, ehhez van szükség az új jelszóra. A részletekre nem tér ki a levél. Emellett pedig a Kickstarter további internetes felületein sem a jelszócseréről, se a belépési folyamat átalakításáról.

A Kickstarer szóvivőja a Techcrunchnak azt nyilatkozta, hogy a cég nem esett kibertámadás áldozatául. Ehelyett csak arra ösztökélik a felhasználóikat, hogy ha esetleg nem jelszóval lépnének be – hanem például Facebook loginnal – akkor adjanak meg jelszót is. A szóvivő szerint ötmillió felhasználó kapta meg a levelet.

A felhasználókhoz nem jutott még el ez a magyarázat. Emiatt a közösségi médiában több helyen spekulálnak azon a felhasználók, hogy hackertámadás történt-e vagy adathalász támadás részét képezi-e a kapott levél. A Kickstarter azt biztosan bemutatta, hogyan nem jó ötlet egy biztonsági kampányt elindítani.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?