Új startup próbálja megoldani a határont túli pénzküldés problémáját. Erre szolgál a Wise is több hasonló fintech mellett, de úgy tűnik, van még hely a piacon.


A Pomelo, amit a fülöp-szigeteki Eric Velasquez Frenkiel alapított 20 millió dolláros első körös befektetéssel vág neki a probléma megoldásának. A befektetés mellett a cég 50 millió dollárnyi hitelkeretet, aminek a birtokában megkezdhetik a nemzetközi pénzküldést. A kockázati tőkebefektetők döntését megkönnyíthette, hogy a Pomelo várólistájára fél év alatt 120 ezer reménybeli felhasználó iratkozott fel.

A Pomelo újítása, hogy egyszerű pénzküldés helyett bankkártyákat ad, fiókonként négyed. A fiók tulajdonosa maga döntheti el, hogy kinek adja a négy kártyáját, milyen limiteket állít be, figyelemmel kíséri-e a kártyatulajdonosok pénzköltési szokásait. Emellett a hazaküldött pénzzel a felhasználó a hitelminősítését is javítja, ami érdekeltté teszi a friss bevándorlókat a szolgáltatás használatában.

A modell nehézsége, hogy a jövőbeli ügyfelek lényegében láthatatlanok például az amerikai hitelminősítési szolgáltatók számára. Mivel a szolgáltatás központi eleme a hitel, ezért az egyre hosszabb felhasználási idővel, költési szokásokkal és pénzügyi adattal egyre komolyabb keret áll a felhasználók rendelkezésére.

A Pomelo a nemzetközi tranzakciók után nem szed be jutalékot. A devizaváltásokon szeretne pénzt keresni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?